SwedishCenterlines

quality

#

when

matters

SCL Ambassadörer

Mats Pettersson

Uppdatering kommer.

Ägare till Kiruna Sleddog Tours.  Mats har genomfört ”The last Great Race”, Iditarod hela 6 gånger.  

Lars Jämtsved

Vi i Team Samochas satsar framåt med våra samojeder. Det gäller allt, foder, träning, avel och inte minst materialet. Då vill vi samarbeta med dom vi tycker är de bästa företagen på marknaden. Så när frågan kom från Swedish Centerline så fanns det ingen tvekan om att tacka ja. Bästa kvalitet, bästa service och framförallt en spännande dialog om hur det går att utveckla draglinor för olika situationer. Våra samojeder är inte snabbast men styrkan finns där. Nästa säsong kommer vi att köra 14-spann och då gäller det att materialet är pålitligt och funktionellt. Med linor från Swedish Centerline så är det precis det vi får! Med deras erfarenheter från den marina världen och bästa möjliga tillverkningsprocess så kan jag inte annat än känna mig trygg på släden.

Har med sina Samojeder visat att om man visar sina hundar sin yttersta kärlek så kan man tillsammans åstadkomma vad som helst. Ett av bevisen på detta är 4 plats i WSA VM 2017. och seger i Polardistans 2018.  

Elin Björk

Jag har alltid gillat Swedish Centerlines linor och använder sedan en längre tid tillbaka inget annat. De har allt jag och mina hundar behöver när det gäller linor och tillbehör. Dessutom utformar de dem efter mina önskemål. Utrustningen är inte bara funktionell och hållbar utan även riktigt snygg! Sakerna man beställer kommer snabbt och smidigt rätt ner i brevlådan (om man inte beställer för mycket :P) Jag är aldrig orolig att en lina ska gå sönder utan känner mig alltid trygg och säker i att använda linor från Swedish Centerlines!

Är minst sagt en av Sveriges mest rutinerade sprintförare och har med sitt team Jåttil sedan 2011 deltagit i princip samtliga internationella tävlingar och tagit hela 6 VM medaljer i olika klasser. 

Johan Olsson

Jag har under min aktiva tid inom draghundsporten använt olika typer och märken av linor, men efter att jag provat en lina från Swedish Centerlines har jag inte använt något annat sedan dess. Kvaliteten på linorna är ett sjömansmässigt hantverk där det inte går att kompromissa. Jag använder en- och tvåspannslinor till mina scandinavian hounds och linorna håller utmärkt vid både slitage och stora påfrestningar. Dessutom är Swedish Centerlines väldigt flexibla med att ta fram linor efter den elasticitet som jag önskar.

Daniel Haagensen

Uppdatering kommer.

Har med sina ”Milkrigare” de senaste åren gått från klarhet till klarhet. 2020 blev Daniel ”rookie of the year” på Femundlöpet 650. Han avslutade säsongen 2020 med att vinna Finnmarkslöpet 600.

Nicole Fhors

För mig är det av största vikt att välja samarbetspartners med omsorg. Jag vill känna lika starkt för människorna bakom, som för företagets värdegrund; det de står för och säljer. Att tacka ja till ett utvecklande ambassadörskap och samarbete med Swedish Centerlines var för oss därför inte bara en självklarhet, utan också något jag gick in i med stolthet. Jag hade redan använt deras utrustning från det att jag började köra mitt första fyrspann och har alltid bemötts med genuint intresse, professionalitet och högsta service.

För mig är hundarnas välmående det viktigaste och man lär sig tidigt att inom draghundsporten, särskilt när man kör större spann, ägna mycket tankar åt säkerhet och kvalitativ utrustning. Att förlita sig på kunskaper hos de som sitter på stor erfarenhet och spetskompetens, inte bara inom hundkörning utan även vad för typ av utrustning som på säkrast möjliga vis kommer att ta en framåt. Bokstavligen. Det råder ingen tvekan om att den kunskapen, erfarenheten och kreativa passionen för hantverket finns hos Swedish Centerlines – och att där även finns ett genuint intresse för en dialog och problemlösning/utveckling. För oss är det en ovärderlig trygghet att ha i en sport och livsstil där en stor del av vår kontroll ligger i att utrustningen håller det den lovar. Och det skadar inte heller att linorna är himla snygga!

Tack till Tobias och Sara – för er stora kunskap, ert nytänkande och den fantastiska dragutrustning ni tar fram.

Malin Granqvist

Uppdatering kommer.

Med sitt Team Villiviimas har Malin varit bland eliten både i och utanför Sverige. Malin och hennes Siberian Husky har flera mästerskapsmedaljer,  bland annat ett VM-Silver i Österrika 2015 (4sp). Malin har varit en dev av SwedishCenterlines sedan 2016.  

Victoria Åström

Från dess att jag började ha tillräckligt med hundar för att köra spann och fyrhjuling så har jag kört med SC linor och har alltid varit 110% nöjd vid leverans och användning. Swedish centerlines ger en som köpare en otrolig frihet med utförandet av linorna då man får välja absolut allting själv gällande material, längder osv. Man blir mött med en otrolig kundbemötelse där det bakom ligger en stor kunskap och en passion som inger en trygghet som köpare. Jag behöver aldrig oroa mig över att några linor ska svika mig när det verkligen gäller och har därför tävlat med deras linor sedan första tävlingsdagen och kan till 100% rekommendera deras linor till alla draghundsekipage!

Victoria Åström är tjejen bakom team riverhuskies. Victoria har inte varit på tävlingsarenan så länge men hennes mål klara och säger att hon vill växa tillsammans med hundarna på tävlingsbanorna och ge sina yngre hundar bästa möjliga erfarenhet. ”Vi vill känna oss sammansvetsade som ett team, ha kul tillsammans och bara njuta av att göra det vi älskar mest”